ROBOT 2020 preproductie

De preproductie van ROBOT 2020 was een zeer bijzondere.

Vanaf begin 2020 ben ik aan het werk geweest voor Vis à Vis. Op het moment dat de lockdown begon waren we net begonnen met de preproductie van ROBOT 2020. Iedereen werd naar huis gestuurd en ik werd gevraagd om met enige regelmaat naar het terrein in Almere te komen om de gebouwen te beheren, de post op te halen, etc.

Ondertussen begonnen de eerste corona-maatregelen en protocollen vorm te krijgen. Er moest een protocol komen voor het bezoeken van kantoor en er werd een klein team opgetuigd om actualiteiten en regelgeving in de gaten te houden. Samen met de locatiemanager en de hoofd commerciële zaken hebben we het Outbreak Prevention Team opgezet. Met dit team hebben we geprobeerd zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen wat betreft wet- en regelgeving en welke mogelijkheden er nog waren voor het maken van een zomerproductie.

Na bestudering van de reacties van de verschillende brancheorganisaties (NAPK, VSCD, VPT, Horeca Nederland, Vereniging Openluchttheaters) hebben we ons eigen veiligheidsplan opgesteld. Met dit plan onder de arm waren we ervan overtuigd dat het maken van ROBOT ook in 2020 mogelijk zou kunnen zijn.