Actuele werkzaamheden ivm Covid-19

Natuurlijk heeft het virus grote impact op mij en mijn bedrijf.
In het begin van de lockdown resulteerde dat in het stopzetten van (voorbereidingen voor) projecten.
De schok in de culturele wereld en evenementenland was groot, maar stilzitten is geen optie.

Mijn kwaliteiten liggen op het snijvlak tussen veiligheid, techniek en productie.
Ik ben nog steeds bezig deze deelgebieden in te zetten voor verschillende opdrachtgevers.

Op deze pagina houd ik bij wat dat inhoudt.


ROBOT – Covideditie

Dankzij een fiks veiligheidsplan en een aantal erg vriendelijke sponsoren is het ondanks alles toch gelukt om ROBOT dit jaar weer te gaan spelen.
Dit betekent echter wel grote aanpassingen voor de voorstelling en het gezelschap. De voorstelling is herschreven naar een toekomstige tijd waarin Covid-43 een hoofdrol speelt. Inmiddels is de samenleving zo erg gewend aan de 1,5m dat zelfs echtgenoten elkaar niet meer aanraken. Op deze manier kunnen we ook op het toneel de 1,5m garanderen.

De voorstelling gaat vanaf half augustus tot eind september voor 120 mensen per avond spelen.

Kijk voor meer info op de site van Vis à Vis.


CrowdCom telsystemen

CrowdCom is gespecialiseerd in het tellen van publiek en crowdmanagement bij grote evenementen. Het is dan ook geen verrassing dat meerdere gemeenten CrowdCom belden toen zij meer inzicht nodig hadden in de drukte in de binnensteden. Zo heeft CrowdCom systemen neergezet in verschillende steden in Nederland. Hiernaast zie je mij bij het opbouwen van een trussboog tbv de sensoren in Maastricht.

De telsensoren van CrowdCom zijn accuraat, AVG-proof en zeer inzichtelijk dankzij het Event Dashboard. Naar gelang de wensen van de opdrachtgever kan CrowdCom advies geven over de te verwachten drukte en mogelijke maatregelen daartegen. Het systeem is inmiddels ook ingezet in winkels en ziekenhuizen.

Zie de site van CrowdCom voor meer info.
Of dit artikel van De Limburger.


Chef Corona Vis à Vis

720 mensen passen er op de tribune van Vis à Vis. Zulke aantallen mensen gaan de komende tijd niet bij elkaar komen. Dat betekent niet dat Vis à Vis stilstaat. Er wordt hard nagedacht over alle (on)mogelijkheden, met als doel deze zomer nog op een manier in aanraking te komen met het publiek.

Als Chef Corona voor Vis à Vis houd ik me bezig met de manier waarop het gezelschap met het virus omgaat. Dit betekent ontzettend veel informatie verzamelen op het gebied van regelgeving, adviezen, protocollen van brancheorganisaties, etc. om vervolgens tot een protocol te komen waarmee het buitentheatergezelschap uit de voeten kan. Zowel op het gebied van publieksveiligheid, als voor de cast en crew.

Naast het schrijven van maatregelen en protocollen draag ik ook zorg voor het terrein, het decor, de kantoren, het restaurant en de werkplaats. En gelukkig hebben we nog af en toe tijd en ruimte voor een gekke actie, zoals op de foto hiernaast; Om mee te kunnen doen aan de ‘berenjacht’ hebben we een 2 meter grote knuffelbeer in onze hijskraan gehangen.